Вілкул зібрався позмагатися з аргентинським танго

Четвер, 26 вересня 2013, 08:28

Аргентинське танго і українське декоративно-орнаментальне народне мистецтво - Петриківський розпис будуть конкурувати за надання статусу нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомив віце - прем'єр Олександр Вілкул у вечірньому ефірі Івано - Франківського обласного телебачення "Галичина " у середу.

"У грудні цього року в Баку відбудеться конференція ЮНЕСКО. Більше 30 країн будуть голосувати за надання Петриківському розпису статусу всесвітньої культурної спадщини. У нас дуже потужні конкуренти, якщо чесно. Ми конкуруємо з аргентинським танго" , - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вже протягом трьох років працює над тим, щоб внести Петриківський розпис до культурної спадщини ЮНЕСКО, повідомляє Інтерфакс - Україна.

"У нас вже пройшли виставки в Європарламенті, і у всіх країнах Євросоюзу. Зараз виставки йдуть по Азії. І ми віримо, що це перше українське народне мистецтво, яке буде внесено до всесвітнього надбання людства" , - зазначив Вілкул.

Як повідомлялося раніше, ЮНЕСКО вирішить, чи вносити Петриківський розпис до списку нематеріальної духовної спадщини.

На сьогоднішній день Україна не представлена ​​в списку об'єктів нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО, а в списку матеріального духовної спадщини значаться 7 українських об'єктів.

Петриківський розпис - український декоративно-орнаментний народний живопис, який сформувався в Петриківці Дніпропетровської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування