Вілкул заперечує, що на Євробаскеті заробляють близькі йому фірми

Четвер, 26 вересня 2013, 09:42

Мультифункціональні арени для проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків 2015 будують приватні інвестори.

"Для цього будуються мультифункціональні арени, які, до речі, будують приватні інвестори. Це не державні гроші" , - заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул у вечірньому ефірі Івано- Франківського обласного телебачення "Галичина " у середу.

"І це практично створюється новий кластер української економіки, тому що мультифункціональні арени - це не тільки майданчики для баскетболу. Там можуть проводитися і змагання з 100 видами спорту і, що дуже важливо, концерти будь-яких виконавців та виставки" , - зазначив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його даними, в США і Європі на таких аренах проводиться 300-310 заходів на рік.

"Тому це окупаються і їх будує приватний бізнес. Держава тільки допомагає оплачувати відсотки за кредитами" , - зазначив Вілкул.

Як повідомлялося, оргкомітет Євробаскет-2015 вже підписав протоколи з усіма інвесторами арен, де пройде чемпіонат.
України 18 грудня 2011 року отримав право на проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.
Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів.

Тим часом , тільки в серпні , близька до Вілкула фірма "Крост" отримала 250 бюджетних мільйонів на будівництво об'єктів Євробаскету в Дніпропетровській області.

Згідно з підрахунками сайту Insider , фірми близькі до Ахметова і Вілкула вже отримали 440 мільйонів на будівництво об'єктів Євробаскету .

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування