Власники київського "Глобуса" заявляють про рейдерське захоплення

Четвер, 26 вересня 2013, 14:59

Компанія London & Regional Properties (Лондон ), що володіє торговим центром "Глобус" в центрі Києва, заявляє про рейдерське захоплення.

London & Regional має намір відстоювати свої права на активи, в тому числі і в Страсбурзькому суді.Про це заявив гендиректор групи Ленард Себастіан на прес-конференції в Києві в четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

Глобус захопили в ніч з 21 на 22 вересня. Фото: archunion.com.ua
"Глобус" захопили в ніч з 21 на 22 вересня. Фото: archunion.com.ua

За словами гендиректора, "Глобус" був захоплений рейдерами, а саме пані Оленою Морріс.

"Сьогодні ми тут зібралися, щоб звернутися до посадових осіб в уряді, які допомогли б нам повернути назад у нашу власність ті активи, які у нас забрали незаконним шляхом", - сказав Себастіан.

"Наскільки ми розуміємо, в захопленні брали участь не тільки Олена Морріс і її чоловік, але це все спонсорується на досить високому рівні. Ми припускаємо, що тут замішані високопоставлені особи", - додав він.

Свою стурбованість ситуацією висловила і перший секретар посольства Великобританії Кріна Лавер.

Як повідомив директор компаній London & Regional в Україні Святослав Ільченко, в ніч з 21 на 22 вересня "невідомі особи спортивної статури" захопили торговий центр "Глобус".

"Я домігся, щоб вийшов їхній, так би мовити, командир... Він не представився, але сказав, що їх найняла Олена Морріс, щоб вони охороняли цей об'єкт. Він послався на те, що у Олени Морріс є судове рішення", - сказав Ільченко.

Ільченко повідомив також, що звернувся до міліції, але "реакції майже не було ніякої".

"Приїхала група "Беркута", вони зайшли в ТЦ "Глобус", але ніяких дій щодо зупинення силового захоплення "Глобуса" з їхнього боку не відбувалося", - зазначив він.

За словами Ільченка, пізніше невідомі особи захопили центри управління постами, картки доступу співробітників центру були анульовані.

"Після цього практично всіх співробітників, у тому числі і мене, витіснили з приміщення. О 3 годині ночі ТЦ був захоплений повністю", - повідомив він.

Як зазначив старший партнер юридичної компанії ТОВ "КМ Партнери" (Київ) Олександр Мінін, рішенням Солом'янського суду від 16 вересня 2013 Олена Морріс була відновлена на посаді директора підприємства "Глобус".

Але, за його словами, вона раніше ніколи не займала цієї посади.

"У цій ситуації ми маємо, що формально нібито має місце трудовий спір, але його використовують як привід для фактичного встановлення контролю над активами підприємства", - сказав він.

Він додав, що це рішення ще не вступило в законну силу і було оскаржене.

Мінін також повідомив про захоплення документів центру та печатки, припустивши, що вони можуть бути у Морріс.

Він додав, що власниками ТЦ "Глобус" виступають три юридичні особи: ТОВ "Ділайт", ТОВ "Ділайт Плюс" і ТОВ "Ділайт Сіті", які належать London & Regional Properties.

Всі ці три підприємства здають в оренду свої площі іншому підприємству - ТОВ "ЛР Глобус", яке, у свою чергу, здає їх орендарям.

Себастіан також повідомив, що компанія London & Regional Properties в 2006 році заплатила за ТЦ "Глобус" більше $200 мільйонів.

За оцінками Мініна, ринкова вартість ТЦ "Глобус" сьогодні становить до $200 мільйонів.

ТЦ "Глобус" введений в експлуатацію в 2001 році. Його загальна площа становить 35,4 тисяч квадратних метрів, торгова - 18,58 тисяч квадратних метрів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування