Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбільшу "маржу" від ЗВТ отримає легпром – експерти

Субота, 28 вересня 2013, 21:04

Від створення зони вільної торгівлі з ЄС  найбільше виграє  українська легка промисловість. 

Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

За його словами, прогнози експертів одностайні - експорт українського текстилю, швейної, хутрової та взуттєвої продукції може збільшитися у два рази.

Однак "ця галузь виробляє невелику частку національного продукту, і її успіх не надто відіб'ється на цілій українській економіці", зазначає Жолудь.

У свою чергу директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський підкреслив: українські виробники текстилю "вже значною мірою інтегровані в європейські ринки і можуть бути прикладом для інших українських експортерів".

За словами експерта, після скасування торговельних обмежень їхні прибутки тільки зростатимуть.

На думку Бураковського, зиск від створення ЗВТ з ЄС отримають виробники харчових продуктів, металу та продукції машинобудування. Адже ці галузі, ймовірно, здобудуть європейські інвестиції, яких їм нині гостро бракує.

"Багато українських галузей, насамперед, машинобудування, потребують інвестицій та нових технологій. Крім того, дуже важко очікувати, що великий бізнес України знайде кредити на модернізацію деінде, окрім як на фінансових ринках Євросоюзу", - зазначив Бураковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування