Мерію Одеси засудили за "крадіжку" пісень Queen

Субота, 28 вересня 2013, 21:58

Мерію Одеси викрили в порушенні закону про авторські права - незаконному використанні пісні культової групи Queen "Show must go on".

Як повідомляє "Думская.net", перероблений твір Фредді Мерк'юрі, Брайана Мея, Роджера Тейлора та Джона Дікона виконали 1 квітня 2011 року на одному з концертних майданчиків "Гуморини". Виконував пісню один з одеських колективів.  

За 2 роки про це дізнався правовласник - компанія "КОМП МЮЗІК Паблішинг", яка ексклюзивно представляє в Україні каталоги двох всесвітніх корпорацій - EMI Music і Warner Music (пісні британського рок-гурту належать першій).

"У червні фірма звернулася до господарського суду Одеської області і той виніс свій вердикт, частково задовольнивши позов ТОВ до міськради", – зазначає видання.

Дії організаторів Гуморини, які включили понівечений шедевр в програму, визнані незаконними.

"Муніципалітет зобов'язали виплатити власнику прав більше 11 тисяч гривень ("КОМП МЮЗІК Паблішинг" просило стягнути 86 тисяч, але суд визнав бажану компенсацію надмірною)", - пише видання.

Аргументи юристів мерії, які заявляли, що неможливо визначити, чи та мелодія звучала в 2011-му році, а також що Гуморина є загальноміським святом, яке проводиться не з метою отримання доходу, суд до уваги не взяв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News