Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився відпустити активіста "Грінпіс" під заставу в 1 мільйон

Неділя, 29 вересня 2013, 13:05

Мурманський суд ухвалив рішення взяти під варту фахівця зі зв'язків з громадськістю "Грінпіс" Дмитра Литвинова.

Як повідомляє "Інтерфакс", суддя ухвалив рішення помістити Литвинов в СІЗО на два місяці.

Сторона звинувачення клопотала про обрання найбільш жорсткою запобіжного заходу, оскільки Литвинов є громадянином США і Швеції і не має постійного місця проживання на території Російської Федерації.

Адвокат просив відпустити Литвинова під заставу в 1 мільйон рублів, однак суд вирішив, що підозрюваний може втекти або знищити докази.

Як повідомляє "5 канал", 29 вересня перед судом мають постати ще 7 активістів, яким не винесли вирок у четвер. Серед них і українець - Руслан Якушев, який працював на судні екологів коком.

"Безпосередньої участі в протесті він не брав, однак це не гарантує виправдання в очах російської Феміди. Помічника кока, наприклад, таки засудили до 2 місяців арешту. Теж стосується і журналіста Дениса Синякова, який лише фотографував акцію протесту", - зазначається у повідомленні.

Дмитро Литвинов був затриманий 24 вересня. 26 вересня суд вирішив продовжити утримання під вартою на 72 години для збору слідством необхідних характеристик.

Як відомо, 26 вересня суд Мурманська заарештував 22 з 30 активістів "Грінпіс", що знаходилися на борту судна "Arctic Sunrise". 29 вересня вісьмох затриманих активістів доставили у Ленінський районний суд Мурманська, де їм мають обрати запобіжний захід.

Судно, на якому грінпісівці підпливли до бурової платформи "Приразломна", - конфіскували. Напередодні слідчі його обшукали. За повідомленнями "Грінпіс" - вилучили всі документи, зокрема, бортовий журнал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування