У Греції запалили вогонь для найдорожчої зимової Олімпіади

Неділя, 29 вересня 2013, 15:01

В грецькій Олімпії запалили вогонь, який буде доставлений на церемонію відкриття ХХІІ зимової Олімпіади-2014 в Сочі

Як повідомляє "Русская служба ВВС", вогняну естафету почав 18-річний грецький лижник Янніс Антоніу, який передав факел нападаючому збірної Росії з хокею Олександру Овечкіну.

Естафета Олімпійського вогню пройде по більшій частині континентальної Греції, серед факелоносців грецького етапу будуть також олімпійський чемпіон гімнаст Іоанніс Меліссанідіс, срібний олімпійський призер у стрибках у висоту Ніки Бакоянні, володар бронзової олімпійської медалі у стрибках з жердиною Георгіос Рубаніс. Будуть у Греції і російські факелоносці: кілька школярів з Якутії пробіжать групою зі Стародавньої Олімпії.

За інформацією "Інтерфакс-Україна", 5 жовтня олімпійський вогонь буде доставлений на стадіон "Панатінаїкос" в Афінах, де в 1896 році проходили перші сучасні Олімпійські ігри. Там вогонь буде переданий російській стороні.

6 жовтня вогонь спеціальним чартерним рейсом вирушить до Москви, де розпочнеться наймасштабніша національна Естафета Олімпійського вогню в історії.

Вона стартує 7 жовтня в Москві і протягом 123 днів пройде через 2900 населених пунктів Росії від Калінінграда до Владивостока. Олімпійський вогонь подолає понад 65 тис. кілометрів. Вогонь пронесуть 14 тисяч факелоносців.

За розрахунками організаторів, близько 130 мільйонів жителів країни зможуть стати безпосередніми глядачами естафети.

Естафета Олімпійського вогню відкриє жителям Росії і світу історичні та культурні місця, які є "візитівкою" країни: музей- заповідник "Кижи" у Республіці Карелія, і садиба "Ясна Поляна" у Тульській області, де жив і творив великий російський письменник Лев Толстой, і археологічний пам'ятник "Рюриково городище" в Новгородській області, і Тобольський Кремль у Тюменській області - яскравий зразок зодчества і єдиний кам'яний Кремль у Сибіру.

Також Олімпійський вогонь побуває на російській частині мальовничої "Курської коси" в Калінінградській області, на знаменитому космодромі Плесецьк в Архангельській області, опиниться на кімберлітових трубках у Республіці Саха Якутія - найбільшому за загальним обсягом алмазному кар'єрі у світі , і поряд з Авачинським вулканом у Камчатському краї.

Естафета відвідає унікальний культурний та історичний пам'ятник в Республіці Бурятія - Іволгинский Дацан, найбільшу за потужністю в Росії Саяно-Шушенську ГЕС в Республіці Хакасія, популярні гірськолижні курорти Шерегеш (Кемеровська область) і Домбай (Карачаєво-Черкесія).

Олімпійський вогонь побуває в космосі, на Північному полюсі, зануриться на дно Байкалу і підніметься на Ельбрус.

За задумом організаторів, вогонь "подорожуватиме автомобілем, поїздом, літаком, на російській трійці, на оленячих і собачих упряжках, велосипедом, на ратраці, на санях, на картингу, на снігоході, на комбайні, на кареті, на верблюді, на катері, на турі, на сноуборді, ковзанах та лижах, підніметься канатною дорогою на фунікулері, злетить у небо на аеростаті".

Як відомо, ХХII зимові Олімпійські ігри в Сочі мають відбутися з 7 по 23 лютого 2014 року. Вони стануть найдорожчими в історії сучасних зимових Олімпіад.

Російська опозиція підготувала доповідь "Зимова Олімпіада в субтропіках", в якому говориться, що "загальний розмір витрат на захід перевищує 50 мільярдів доларів, з яких від 25 до 30 млрд (50% -60%) - вкрали".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...