Російський міністр культури: Європейських цінностей не існує

Неділя, 29 вересня 2013, 15:37

Європейських цінностей не існує, це - плід уяви інтелектуалів від північноатлантичної пропаганди.

Таку думку в інтерв'ю АМІ "Новини - Вірменія" під час візиту до Єревану висловив міністр культури Російської Федерації Володимир Мединський.

Відповідаючи на питання про сучасні європейські цінності та їх відмінності від загальноприйнятих моральних цінностей, Мединський заявив: "Я думаю, що немає таких цінностей, це – вигадка".

"Поняття "європейські цінності" - плід порушеної діяльності розуму інтелектуалів від північноатлантичної пропаганди , їх не існує. У кожної людини є свої цінності. Якщо цих людей поставити разом, то якась частина цих цінностей їх об'єднує", - зазначив глава Мінкульту РФ.

За його словами, говорити, що існує якийсь універсальний набір єдиних ціннісних стандартів для всього світу теж неправильно.

"Світ дуже різноманітний, таким його створив Бог. Між аборигеном Австралії , народами в Центральній Африці, жителями Швейцарії, Вірменії та Росії може бути досить багато відмінностей, у тому числі і в цінностях, в уявленнях про добро і зло, але це абсолютно не говорить про те, що хтось правий, а хтось не правий. Просто тисячоліттями формувався певний уклад, в тому числі і моральний", - пояснив міністр.

При цьому він додав, що "як правило під егідою загальносвітових , так званих загальнолюдських , або ще цинічніше - європейських цінностей, одна держава намагається нав'язати ціннісну шкалу своєї еліти інших народів, от і все".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування