Врадіївську ходу відклали на невизначений час

Понеділок, 30 вересня 2013, 18:30

Координатор Врадіївського ходи Василь Любарець заявляє про перенесення запланованої раніше на жовтень 2013 року акції "Майдан від Врадіївки до країни любові".

Про це він сказав на прес-конференції в Києві в понеділок.

"Враховуючи особливості поточного моменту, "Врадіївське хода" продовжує добиватися справедливості в справах Врадіївських учасників ходи і всіх, хто звертається до нас за допомогою. А хода "Майдан від Врадіївки до країни любові" як наше остання і рішуча дія переноситься до часу, коли всі аргументи щодо встановлення конституційного ладу в Україні будуть вичерпані", - заявив Любарець.

При цьому він підкреслив, що хода не відміняється, а переноситься на "час ікс".

Координатор "Врадіївської ходи" також пояснив рішення перенести акцію наступним чином: "Суд над ґвалтівниками з Врадіївки тільки розпочався і потрібно дати йому можливість продемонструвати свою неупередженість без найменшого тиску, залишаючи за собою право відповідно реагувати".

Разом з тим, за словами Любарцея, у "врадіївському русі" впевнені, що хода "Майдан від Врадіївки до країни любові" готова стартувати, а велика кількість українців готова взяти в ньому участь.

Як відомо, раніше учасники Врадіївсьої ходи заявили про намір у жовтні нинішнього року провести всеукраїнську ходу "Від Врадіївки до країни любові" за відставку чинного президента і зміни до системи державної влади в Україні.

Вони анонсували початок ходи на 2 жовтня, а продовжитися вона повинна була до 10 жовтня. Любарець заявляв про те, що в акції візьме участь мінімум 100 тисяч осіб.

Як повідомлялося, наприкінці червня була побита й зґвалтована 29-річна мешканка смт. Врадіївка Миколаївської області Ірина Крашкова. У скоєнні злочину підозрюються три людини, двоє з яких є місцевими правоохоронцями.

Місцеві жителі заявили, що цей випадок - не перший в районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала показання з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

7 липня активісти з Врадіївки вирушили пішою ходою на Київ.

18 липня ввечері вони встановили на Майдані Незалежності два намети, щоб домогтися відставки міністра внутрішніх справ.

У ніч на 19 липня правоохоронці затримали 9 учасників "Врадіївського ходи" на Майдані Незалежності за невиконання вимог міліції і спроби фізичного опору. Ініціатор "Врадіївської ходи" Любарець був засуджений до 10 діб адміністративного арешту всупереч рішенню Окружного адмінсуду Києва.

2 серпня на прес-конференції один з лідерів "Врадіївської ходи" Любарець заявив, що має подвійне громадянство України та США.

Так, на прохання журналістів він продемонстрував два своїх паспорти - український і американський. У відповідь на уточнююче питання, громадянином якої ж таки країни він є, Любарець сказав: "Я громадянин України і я громадянин США". При цьому він зазначив, що зараз проживає він в Україні. В Україні подвійне громадянство заборонене.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...