Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді Європи стурбовані недотриманням лікарської таємниці Тимошенко

Четвер, 5 вересня 2013, 11:57

Європейський комітет з питань запобігання катуванням закликає владу України забезпечити додержання лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у доповіді, оприлюдненій сьогодні за підсумками візиту делегації Комітету до України 1-10 грудня 2012 року, повідомили в прес-службі Тимошенко.

"Комітет наполегливо закликає владу України без зволікання вжити заходи задля додержання лікарської таємниці стосовно Тимошенко, а також не створювати заходи безпеки більш, ніж вимагають обставини, щоб вона могла ефективно користуватися правом доступу до відкритого повітря на щоденній основі та на контакти з зовнішнім світом у повному обсязі, які передбачені законом", - йдеться у доповіді.

Експерти Комітету Ради Європи висловили стурбованість щодо порушення принципу лікарської таємниці стосовно Тимошенко, а також присутності під час її медоглядів представників немедичного персоналу.

"Комітет відзначає, що поширення в Інтернеті відеокліпів про лікування Юлії Тимошенко також є порушенням принципу конфіденційності медичної процедури", - наголошується у доповіді.

За оцінками представників Комітету Ради Європи, заходи безпеки щодо Тимошенко, зокрема, встановлення камер цілодобового відеоспостереження та постійна присутність співробітників пенітенціарної служби були не пропорційними ризикам.

"Влада України не надала інформацію або будь-яку індивідуальну оцінку реальних ризиків, які можуть виправдати використання відеоспостереження та постійну присутність співробітників, призначених для спостереження за Тимошенко в лікарняній палаті", - повідомили експерти.

Під час свого візиту делегація Комітету Ради Європи "отримала достовірні підтвердження того, що не завжди за екранами, на яких відображалася інформація з камер стеження за Тимошенко, перебували представники персоналу колонії жіночої статі".

У доповіді також констатується, що Тимошенко впродовж року (на момент візиту делегації Комітету) не мала доступу до відкритого повітря, а також зазнавала "серйозних труднощів у здійсненні своїх прав на зустрічі та телефонні дзвінки".

Як відомо, раніше в інтернеті з’явилося відео, на якому показано, як екс-прем'єр займається лікувальними вправами й ходить по палаті. Тимошенко підтвердила автентичність цих записів і зажадала, щоб її повернули назад у колонію.

При цьому Державна пенітенціарна служба заявила, що відеозапис у палаті Тимошенко не ведеться, а ведеться лише законне відеоспостереження за засудженими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...