Міліцію хочуть повернути на стадіони

Вівторок, 1 жовтня 2013, 09:13

На українські стадіони потрібно повернути міліцію.

Про це заявив віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми разом зробили велику помилку, коли прибрали міліцію зі стадіонів", - сказав він.

"Я був проти, готували листи президенту. Але в УЄФА нам сказали: або без міліції або не буде Євро-2012. Ми тоді прибрали міліцію на час турніру, але потім так і не повернули", - пояснив чиновник.

"Міліція не може втрутитися, поки немає письмового запиту від федерації. Без сил правопорядку на стадіоні не обійтися - це моя думка. Відсутність міліції - це грубе порушення Конституції. У транспорті, на вулиці, в магазині мене охороняють органи правопорядку, а на стадіоні - ні", - сказав Стороженко.

Зазначимо, що на стадіонах Європи міліції на стадіоні немає, а присутні тільки стюарди.

Дисциплінарний комітет ФІФА своїм рішенням заборонив грати на стадіоні "Арена -Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Федерацію футболу України вирішено оштрафувати на 45 тисяч швейцарських франків, а відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові повинен пройти без глядачів.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповідей спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих уболівальників.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН -УПА , банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування