Антирасисти показали, за що ФІФА покарав Україну

Понеділок, 30 вересня 2013, 13:24

Знімки антирасисьткої організації FARE, які були передані ФІФА і стали основою для покарання за "расизм" українських уболівальників, стали надбанням громадськості.

Фото з'явилися у понеділок на футбольних сайтах, зокрема, у блозі на tribuna.com.

Згідно з повідомленням, саме вони стали основою для вердикту - дискваліфікації "Арени Львів" і матчу з Польщею при порожніх трибунах - на додачу до використання піротехніки.

 Прапор дивізії СС "Галичина"
 Банер "Good Night Left Side" (побажання "доброї ночі" (на тому світі) "лівим" від "ультраправих")
 Футболка з числом 88, яке використовують замість буквосполучення hh ( Heil Hitler ) як неонацистське вітання

Як відомо, напередодні Дисциплінарний комітет ФІФА своїм рішенням заборонив грати на стадіоні "Арена -Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Федерацію футболу України вирішено оштрафувати на 45 тис. швейцарських франків, а відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові повинен пройти без глядачів.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповідей спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих уболівальників.

Мережа "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) , з якою співпрацюють ФІФА та УЄФА , об'єднує громадські організації, які ведуть боротьбу з нетерпимістю і дискримінацією в Європі.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН -УПА , банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування