Надлишкові витрати Януковича хочуть перекрити за рахунок держпремій

Четвер, 10 жовтня 2013, 10:11

Депутати підтримали рішення перекрити надлишкові витрати президента Віктора Януковича за рахунок премій Шевченка та стипендій аспірантів.

Про це у четвер повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора"/

Представника "Опори", який є акредитованим парламентським журналістом, намагалися не пропустити на засідання цього бюджетного комітету Верховної Ради працівники Секретаріату комітету.

"Необхідність протизаконного обмеження прав журналістів під час засідання бюджетного комітету можна спробувати пояснити прагненням народних депутатів приховати від громадськості результати розгляду частини питань. Зокрема, про погодження розпорядження Кабміну щодо перерозподілу видатків державного бюджету Державного управління справами", - йдеться у повідомленні.

"Члени бюджетного комітету підтримали рішення про виділення додаткових коштів на утримання резиденції президента у Синьогорах та покриття незапланованих витрат гаранта у Криму", - зазначили в "Опорі".

"Зі слів начальника фінансового управління Державного управління справами Василя Дмитрука, йдеться про 747 тисяч гривень. З них, - 668,3 тисяч гривень це комунальні видатки і платежі за електроенергію у зв’язку з вводом додаткових окремих об’єктів на резиденції президента у Синьогорах", - зазначили у організації.

"Необхідність перерозподілу ще 78,7 тисяч гривень посадовець пояснив тим, що перебуваючи у Криму президент не вписався в кошторис. Народні депутати погодилися перерити дані кошти за рахунок премії Шевченка та стипендій аспірантам інституту стратегічних досліджень", - йдеться у повідомленні.

"Винаходимо кошти знімаючи 520 тисяч по премії Шевченка, у зв’язку з тим, що нами передбачено 5 премій, фактично було 3 премії, тому ми зекономили 520 тисяч", - пояснив начальник фінансового управління Державного управління справами Василь Дмитрук.

"Ще 227 тисяч на стипендіях аспірантам інституту стратегічних досліджень у зв’язку з тим, що середньорічний розмір стипендії зменшився і кількість аспірантів зменшилась", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News