Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лівії розійшлися в думках, хто викрав прем'єра

Четвер, 10 жовтня 2013, 10:16

Інформація про те, хто саме захопив прем'єра Лівії Алі Зейдана суперечлива.

Так, представник прем'єра Лівії Алі Зейдана, Аміль Джерарі заявила, що повідомлення, які з'явилися в деяких ЗМІ про те, що збройні люди викрали міністра фінансів Лівії, не відповідають дійсності.

"Це неправда", - завірила вона.

У той же час група колишніх лівійських заколотників - "Революціонери Лівії" - на своїй сторінці в "Фейсбук" стверджує, що саме вона заарештувала й у даний момент утримує прем'єр-міністра Лівії Алі Зейдана.

"Ми провели арешт прем'єра Алі Зейдана на підставі лівійського кримінального кодексу, зокрема частини другої, глави першої - "Злочину, що загрожують існуванню держави", і глави другої - "Злочину проти безпеки держави", - говориться в повідомленні на сторінці групи в "Фейсбук".

При цьому в ньому говориться, що арешт був зроблений за вказівкою прокуратури. Тим часом, генеральний прокурор Лівії заявив, що його відомство не видавало меморандуму, який би дозволив заарештувати главу уряду країни.

Раніше в четвер озброєні особи викрали прем'єра Лівії й відвезли в невідомому напрямку.

У заяві на веб-сайті уряду говориться, що за викраденням можуть стояти дві групи - "Революціонери Лівії" і "Бригади боротьби зі злочинністю".

Тим часом, уряд Лівії проводить екстрене засідання у зв'язку з викраденням прем'єр-міністра.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування