Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче перевиборів у Азербайджані. Спостерігачі побачили демократію

Четвер, 10 жовтня 2013, 13:10

Кандидат від опозиції на виборах президента в Азербайджані Джаміль Гасанли закликає до скасування результатів виборів і проведення нового голосування.

Про це у четвер повідомляє ВВС.

За словами Гасанли, вибори не були вільними і чесними через порушення та урядового контролю всіх телеканалів.

За офіційними даними ЦВК країни, Ільхам Алієв набрав на президентських виборах 84,59% голосів виборців.

Це не остаточні дані, протоколи з 26 виборчих дільниць поки що не доставлені до ЦВК, повідомили у комісії.

Єдиний кандидат від опозиційної Національної ради демократичних сил Азербайджану Гасанли отримав, за офіційними даними, 5,54%.

У четвер місії спостерігачів Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європарламенту повідомили, що "в цілому вибори пройшли демократично, незважаючи на те, що все ще залишаються серйозні проблеми зі свободою слова".

"У день виборів ми не стали свідками якихось тисків на виборців. Крім цього ми також не спостерігали на ділянках представників поліції", - цитує главу наглядової місії Європарламенту Піно Арлаччі "Інтерфакс-Україна".

"Ми не приїхали в Азербайджан, щоб навчати його демократії. У день виборів ми стали свідками демократичних виборів", - сказав він.

Тим часом раніше The Washington Post написав про те, що "влада Азербайджану ще до виборів випустила результати голосування"

На офіційному додатку для смартфона програми Центральної виборчої комісії було зазначено, що Алієв переміг з 72,76% голосів. Як відомо, він виграв вибори з показником 76,84% голосів у 2003 році і 87% в 2008 році.

На другому місці у програмі виявився кандидат від опозиції Гасанли з 7,4% голосів.

Дані з додатка були швидко відкликані. Згідно з офіційною версією: розробник програми помилково розіслав результати 2008 року, як частину тесту.

"Але це трохи надумано, враховуючи, що результати, які випустили, показують кандидатів цього тижня, а не 2008 року", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування