Глава МЗС Німеччини каже, що складні переговори щодо Тимошенко тривають

Четвер, 10 жовтня 2013, 17:46

Питання виїзду екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон має бути вирішене насамперед в юридичні площині.

На цьому наголосили міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле та голова вітчизняного МЗС Леонід Кожара після зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

На запитання, чи вживає Міністерство закордонних справ України якихось заходів для надання Тимошенко можливості виїзду, Кожара відповів наступне:

"Президент підтвердив, що він хоче знайти рішення у справі Тимошенко, яке грунтується на повазі до базових, фундаментальних прав людини і українському законодавстві. Я не є міністром юстиції, так само як і пан Вестервелле, якщо процедурні юридичні питання будуть вирішені, то колись ми, може, і будемо цим займатись (забезпечувати процедуру виїзду Тимошенко - ред)".

У свою чергу глава німецького зовнішньополітичного відомства запевнив , що "впродовж довгої і динамічно розмови він помітив намір Януковича вирішити питання Тимошенко".

"Я не можу вдаватися в деталі. Але я хочу наголосити, що ми зараз перебуваємо в дуже складних переговорах як з політичної так і з правової точки зору", - сказав Вестервелле.

Він також додав, що пропозиція Німеччини щодо лікування Тимошенко залишається в силі:

"Німеччина готова прийняти на лікування пані Тимошенко і я хочу наголосити, що ця наша пропозиція є гуманітарною", - зазначив дипломат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News