Україна пояснила, чому МВФ не має змушувати піднімати ціни на газ

Четвер, 10 жовтня 2013, 20:08

Українська сторона сподівається виключити з переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом вимоги підвищення цін на газ для населення.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході зустрічі з іноземними ЗМІ.

За словами посадовця, таку можливість дають перспективи використання потенціалу внутрішнього видобутку газу, а також проведення заходів з енергозбереження.

"Ми хочемо вилучити з нашої дискусії, з нашого переговорного процесу, питання підвищення тарифів на газ для населення", - підкреслив він.

При цьому, на думку міністра, підтвердженням перспективності розвитку внутрішнього видобутку газу є інтерес, який виявляють до України найбільші енергетичні корпорації.

"Ви зрозумійте, що просто так не приходять Shell, Chevron і Exxon Mobil в Україну, просто так, в землі попорпатися. Вони, природно, прийшли сюди знаючи, що тут є газ", - сказав Прасолов.

"Ви знаєте, що вже в Харківській області перші свердловини дали позитивний дебет, тобто газ є, це підтвердили. Тому, якщо у нас в 2015 році піде перший газ, то питання необхідності підвищувати тарифи на газ, якщо ми будемо мати достатньо свого газу, відпадає автоматично. Саме це один з аргументів, який ми намагаємося, щоб почув МВФ", - зазначив міністр.

У той же час, він повідомив, що Україна готова обговорювати варіант заміни вимоги про підвищення цін на газ на інші вимоги.

"Ми ведемо переговори про те, щоб вимогу про підвищення тарифів на газ для населення змінили на якісь інші вимоги", - зазначив Прасолов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування