Білий дім готовий розглянути ініціативу республіканців щодо держборгу

Четвер, 10 жовтня 2013, 21:57

Білий дім готовий розглянути нову ініціативу республіканців щодо верхньої межі держборгу, однак адміністрація має намір дочекатися прийняття конкретного документа.

Про це заявив офіційний представник Білого дому Джей Карні.

Спікер палати представників конгресу Джон Бейнер у четвер запропонував підвищити межу держборгу на півтора місяці, щоб у сторін був час на переговори.

"Президент радий, що більш холодні голови, здається, беруть гору в конгресі. Те, що сказав спікер (Бейнер), - це, принаймні, сигнал, що підбадьорює", - сказав Карні.

Разом з тим, за його словами, адміністрація поки не бачила пропозиції республіканців.

"Ми подивимося на пропозицію, подивимося, який документ вони ухвалять. Потім обговоримо його. Бо президент вважає, що дефолту потрібно уникнути", - сказав представник Білого дому.

"Але президент ясно говорив: він не платитиме викуп за те, щоб республіканці в конгресі робили свою роботу, - додав Карні. - Президент віддає перевагу більш тривалому вирішення (ситуації)".

Як відомо, 8 жовтня президент США Барак Обама зажадав від республіканців у конгресі "припинити погрози" і проголосувати за бюджет на новий фінансовий рік.

Він також дорікнув республіканцям, які погрожують не розширити ліміт на запозичення.

"Якщо конгрес не підніме верхню межу боргу, Америка не зможе відповідати всім нашим фінансовим зобов'язанням вперше за 225 років", - сказав Обама, додавши, що раніше жоден конгрес не погрожував країні дефолтом.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News