Фюле запевняє що загроза дефолту через асоціацію - міф

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 10:26

Асоціація з Європейським Союзом не обмежить суверенітету України і не вплине негативно на її економіку.

У цьому запевнив у п'ятницю комісар Єврокомісії Штефан Фюле у своєму виступі на відкритті міжнародної конференції "На шляху до Східного партнерства" у Києві, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Фюле зазначив, що навколо угоди про асоціацію існує ряд міфів, зокрема, про передачу суверенітету Брюсселю і про те, що асоціація та економічна інтеграція дорого обійдуться українцям.

"Це дурість і вигадки. Слід розуміти, що у Києва є певні серйозні зобов'язання за угодою, а й у Європи є зобов'язання", - пояснив єврокомісар.

"Якщо у Вільнюсі будуть підписані ці угоди, то вже незабаром після цього можна буде побачити серйозні переваги угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, навіть до того, як воно буде ратифікована всіма країнами-членами ЄС. Це відіб'ється і на бізнесі, і на кожному громадянині, навіть на етапі тимчасового обмеженого впровадження", - сказав він.

Фюле звернув увагу на те, що Україна, на відміну від ЄС, не буде відразу відкривати весь свій ринок.

Він зазначив, що у певних галузях, особливо там, де є чутливі види продукції, передбачений перехідний період.

Єврокомісар також наголосив, що в економічному плані не буде управління з центру ЄС. Над поточними проблемними питаннями будуть працювати спільні комісії.

"Якщо так станеться, що будь-які економічні чи торгові положення відіб'ються негативно на певних галузях, то у вас будуть в руках інструменти для того, щоб вжити заходів для захисту своїх інтересів. Ми нічого не забираємо у вас, ми не забираємо ні частинки вашого суверенітету, ми його тільки посилюємо", - сказав Фюле.

Угода про асоціацію з Європейським Союзом українська держава сподівається підписати під час саміту Східного партнерства ЄС, який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року.

Росія вважає, що асоціація з Євросоюзом може спровокувати дефолт України. Українська сторона вважає прогнози росіян безпідставними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування