Єврокомісар: базові цінності заради ігор міняти ми не будемо

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 10:37

У Європейському Союзі розраховують на успіх Вільнюського саміту, але не готові відступити від своїх базових цінностей заради геополітичних ігор.

Про це заявив комісар Єврокомісії Штефан Фюле у своєму виступі на відкритті міжнародної конференції "На шляху до Східного партнерства", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Фюле підкреслив, що на саміті у Вільнюсі можуть бути підписані угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі Україна-ЄС.

"Вільнюський саміт стане самітом досягнень, якщо будуть зроблені ті кроки, які повинні зробити наші партнери. Вони розуміють, що вже зроблено і що ще потрібно зробити. Час зараз має дуже велике значення", - сказав він.

Фюле також зазначив, що устремління ЄС в даному плані не завжди розуміють правильно.

"Те, що ми пропонуємо в рамках Східного партнерства - це не гра з нульовим результатом. Економічні реформи будуть вигідні всім. Вони створюватимуть зону процвітання на всьому континенті. Ми піклуємося про наших партнерів і наших сусідах, але ми дбаємо і про сусідів наших сусідів", - сказав він.

Єврокомісар також наголосив, що Євросоюз завжди підтримуватиме суверенне право вибору своїх партнерів.

"І ми будемо захищати їх від неналежного втручання. З іншого боку, це не означає, що ми будемо змінювати наші базові цінності заради геополітичних ігор. Без вкорінення цих цінностей в суспільстві ми не зможемо вибудувати тривалі зв'язки між нашими країнами", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...