Депутати одягли рожеві стрічки, щоб привернути увагу до проблеми

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 16:09

Депутати вимагатимуть від уряду збільшення фінансування профілактичних і діагностичних програм у боротьбі з раком молочної залози.

Про це заявили парламентарі з різних фракцій, що приєдналися до просвітницької акції "Рожевий жовтень – міжнародний місяць боротьби з раком молочної залози", - повідомляє секретаріат депутатського об'єднання "Рівні можливості".

До акції приєдналися майже всі жінки-народні депутати, представники засобів масової інформації.

Захід проводився з метою привернути увагу суспільства до проблеми раку молочної залози, який займає перше місце в статистиці онкозахворювань.

 Як жінки, так і чоловіки від усіх фракцій, що приєдналися до акції, одягли рожеві стрічки - символ боротьби з РМЗ.

Депутати також вирішили спрямувати свою одноденну зарплату на придбання пересувного мамографа. Також вони звернулися до уряду і ЗМІ з проханням разом проводити широку просвітницьку програму по необхідності ранньої діагностики і профілактики раку.

 

За статистикою, в Україні рак молочної залози займає перше місце в структурі онкологічних захворювань та смертності від раку жінок. Кожну годину від раку молочної залози помирає одна жінка, найбільше захворювань зафіксовано в Донецькій, Дніпропетровській та Харківській областях.

Причиною високої смертності жінок від раку молочної залози в Україні є в першу чергу занедбаність хвороби і пізня діагностика.

"Тому наше завдання - і підтримка просвітницьких програм на рівні держави, і проведення таких програм самим" - наголосила співголова МФО "Рівні можливості" Ірина Геращенко.

 

Народні депутати акцентували увагу на необхідності розв’язувати цю проблему комплексно, об’єднуючи зусилля жінок, суспільства та держави.

"Гаряча" лінія "Разом проти раку грудей" - 0 800 50 50 90 - надає безкоштовну для населення України спеціалізовану та кваліфіковану інформаційну допомогу з питань профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози, реабілітації після лікування з приводу раку грудей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування