Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Венеціанської комісії: зміни Конституції відповідають рекомендаціям

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 20:28

Голова Венеціанської комісії спростував заяви опозиції про те, що зміни до Конституції не відповідають рекомендаціям комісії.

Про це Джанні Букіккіо заявив у телефонному коментарі виданню "Закон і право".

"Незалежність судової системи в цілому і всі поправки, які були запропоновані для судової системи, повною мірою враховують наші рекомендації", - зазначив він.

Голова Венеціанської комісії висловив сподівання, що зміни до Конституції "будуть прийняті якомога швидше, за підтримки всіх політичних сил, включаючи опозицію, яка протестувала під час останнього голосування".

"Я трохи засмучений, тому що, на нашу думку, запропоновані зміни судової системи були дуже правильними і необхідними для України. Я б хотів щоб всі політичні сили зайняли конструктивну позицію і ухвалили ці зміни більшістю голосів. Я сподіваюся, що на наступному засіданні з приводу змін судової системи всі політичні партії підтримають ці зміни, проголосувавши "за", - сказав глава Венеціанської комісії.

"Зміни дуже важливі як для самої України, так і для її підготовки до участі у саміті у Вільнюсі", - підкреслив Джанні Букіккіо.

Як відомо, 10 жовтня український парламент 244 голосами народних депутатів попередньо схвалив проект Закону № 2522а "Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів".

При цьому українська опозиція у Верховній Раді не голосувала за законопроект, хоча напередодні європейські інституції закликали всі політичні сили в українському парламенті якнайшвидше прийняти цей документ у запропонованій редакції.

На це звертали увагу і голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, і депутати Парламентської асамблеї Ради Європи у письмовій резолюції від 1 жовтня, і співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Майліс Репс та Маріетта де Пурбе-Лундін.

Причому такі заклики ґрунтувалися на висновках Венеціанської комісії щодо цього проекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування