Якщо "питання Тимошенко" не вирішать до 21 жовтня, асоціації не буде - ЄНП

Субота, 12 жовтня 2013, 10:59

Угоду про асоціацію з ЄС не буде підписано, якщо справу Тимошенко не вирішать до 21 жовтня.

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив віце-президент Європейської народної партії, депутат європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

Він наголосив, що  лікування та звільнення екс-прем’єра є принциповим моментом у відносинах Європи та України. Тож справу опозиціонерки потрібно владнати до зустрічі чільників зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу  наприкінці жовтня.

"Справа Юлії Тимошенко є символічною – угода про асоціацію не буде підписана, якщо вона не буде звільнена, тому що це принцип Європейського союзу. Отже, ми очікуємо кінцевого рішення, коли вона зможе поїхати на лікування і до 21-го жовтня це питання має бути вирішено", - зауважив Саріуш-Вольський.

Він нагадав, що 21 жовтня відбудеться зустріч міністрів іноземних справ країн-членів ЄС.

"Там буде заслуханий звіт, автором якого я є, після чого буде проведена ратифікація за умов того, що всі вимоги буде виконано. Якщо умови ЄС не будуть виконані, то немає жодних маневрів, жодних можливостей для підписання. Це має відбутися зараз, якщо це буде виконано пізніше – я думаю, що Україна запізниться", - додав віце-президент ЄНП.

За його словами, депутатам Європарламенту хотілося б, щоб це питання було вирішене до 21 жовтня, а не затягувався до 18 листопада, коли відбудеться засідання глав МЗС ЄС, де може бути ухвалене рішення про долю асоціації з Україною.

"Все, що буде пізніше - це буде серйозний ризик", - підсумував Саріуш-Вольський.

Як відомо,  4 жовтня екс-прем'єр прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині, а екс-президент Польщі Александр Квасьнєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс подали президенту України клопотання про помилування Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування