"Свободівцям", які масово з'їжджаються в Київ, "ставлять палиці в колеса"

Понеділок, 14 жовтня 2013, 10:54

"Марш боротьби", присвячений 71-й річниці створення Української повстанської армії, організовує у понеділок у Києві Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вимоги свободівців є традиційними – визнати боротьбу ОУН – УПА національно-визвольною та проголосити державне свято – День створення УПА. Серед інших вимог – повернення звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу.

Депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк вважає можливими провокації.

"Ми знаємо, що влада готує різні провокації – від спроби задіяти провокаторів-тітушок до намагання показати, нібито йдуть якісь фашисти", – повідомив Сиротюк.

Водночас у ВО "Свобода" вже заявили, що "влада чинить масштабні перешкоди свободівцям, аби вони не потрапили на Марш боротьби УПА".

Так, наприклад, три автобуси з Донеччини, які везли до ста "свободівців", не змогли дістатися Києва.

Про це повідомив голова Донецької обласної організації ВО "Свобода" Ігор Славгородський.

За його словами, два мікроавтобуси зупиняли на тривалий час співробітники Державтоінспекції.

Безпосередньо під час такої зупинки в районному центрі Олександрівка до транспортного засобу підбіг невідомий чоловік у камуфляжі і важким предметом розбив лобове скло. Намагання міліціонерів наздогнати зловмисника виявилися марними.

 Фото: Новости Донбасса

Ще один аналогічний інцидент стався невдовзі після від’їзду іншого мікроавтобуса від Слов’янська. Легковий автомобіль наздогнав мікроавтобус, змусив його зупинитися, а далі люди в камуфляжі так само розбили лобове скло.

Не зміг дістатися Києва і великий автобус з Донецька. У ньому перебували близько півсотні свободівців. Уночі цей автобус поламався і простояв на дорозі кілька годин. Люди, які в ньому перебували, вимушено повернулися до Донецька.

У міліції Донеччини не змогли прокоментувати ці інциденти. Рядовий співробітник відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Донецькій області порадив звернутися до свого начальника, на робочому телефоні якого працює автовідповідач.

Комуністи, в свою чергу, планують провести альтернативний захід 14 жовтня. Вони зберуться біля пам’ятника Леніну на Бесарабській площі на акцію "Відкритий мікрофон". КПУ має намір роз’яснювати свою позицію щодо УПА, кажуть ініціатори акції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування