Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПОРА проаналізувала, хто підтримував євроінтеграційні закони

Понеділок, 14 жовтня 2013, 14:41

Із 12-ти євроінтеграційних законів, прийнятих Верховною Радою України, 4 не були підтримані КПУ, по 2 – "Батьківщиною" і "УДАРом", 1 закон не підтримала "Свобода".

Такі дані отримала Громадянська мережа ОПОРА після аналізу результатів голосування фракцій та присутності депутатів під час прийняття євроінтеграційного пакету.

За їхньою інформацією, Партія регіонів та позафракційні одностайно голосували за усі документи.

На етапі опрацювання документів, виявилось, що представники окремих органів влади не ідентифікують євроінтеграційний пакет, зазначають в Опорі.

В самому парламенті виникла неоднозначна дискусія, прийняття яких саме проектів закону відкриває шлях до підписання Угоди про Асоціацію.

"Батьківщина" і "УДАР" не підтримали проект щодо приведення законодавства у відповідність з Кримінальним процесуальним кодексом (№0894), натомість свободівці голосували за прийняття закону.

КПУ не голосувала за повторні вибори у 5-ти "проблемних" округах (№2971-Д), за законопроекти стосовно виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України (№2803 і №2990), а також за внесення змін приведення національного законодавства у відповідність із стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією (№2802).

Опозиція не одностайно підтримала проект щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (№2731) – лише половина депутатів із опозиційних фракцій підтримали цей законопроект.

А за законопроект №2990 (щодо виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України стосовно відповідальності юридичних осіб) не голосували 43% депутатів фракції "Батьківщина".

Партія регіонів найсумлінніше голосувала – від 80 до 92% фракції брали участь у голосуванні за кожен із 12-ти євро інтеграційних законів.

Лише одна фракція у повному складі голосувала – це ВО "Свобода", яка 100-відсотково підтримала два законопроекти - №2803 і 2802. З тих фракцій, які підтримували законодавчі ініціативи, найменш одностайною була ВО "Батьківщина" - більше третини опозиціонерів не голосували за 3 законопроекти, трохи більше 20% - ще за 4 ініціативи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...