Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський посол відмовився виступати у Києві через ситуацію в США

Вівторок, 15 жовтня 2013, 11:36

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відмовився виступити на міжнародній конференції в Києві по боротьбі з антисемітизмом, присвяченій 100-річчю справи Бейліса, у зв'язку із ситуацією в його країні.

Коли настала черга для виступу американського посла, який брав участь у заході, модератор конференції повідомив:

"Пан Пайєтт є присутнім сьогодні на конференції, однак у зв'язку з подіями у Вашингтоні, про які ви все знаєте, посол США не зможе виступити перед нами сьогодні".

Крім того, Пайєтт відмовився від спілкування з журналістами.

Як повідомлялося, американське посольство в Україні скоротило свою діяльність після припинення роботи уряду США.

"На час припинення роботи уряду США посольство скорочує й своє - у тому числі спілкування у соцмережах. Не прощаюся, але кажу "побачимося пізніше", - написало посольство на сторінці в Facebook від імені посла США Джеффрі Пайєтта.

На сайті американського диппредставництва розміщена інформація про те, що консульський відділ посольства буде продовжувати свою роботу, пов'язану з видачею віз і допомоги своїм громадянам за рубежем.

Раніше Білий дім дав офіційну вказівку федеральним відомствам почати реалізацію планів по скороченню діяльності вперше з 1996 року через відсутність угоди по тимчасовому бюджету в Конгресі США.

Федеральні агентства змушені відправити у відпустки понад 800 тис. службовців з 2,9 млн, згорнувши значну частину діяльності. Не торкнулося це служб, пов'язаних з обороною й національною безпекою, управлінням повітряним рухом, поштою, правоохоронною діяльністю, прогнозами погоди.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування