Регіоналку можуть оштрафувати за неявку до суду над "сніжними терористами"

Вівторок, 15 жовтня 2013, 17:52

До 3-х тисяч гривень штрафу може загрожувати депутатці від Партії регіонів Ірині Горіній за неявку до суду.

Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

У вівторок засідання суду в справі, відкритій у зв'язку з закиданням сніжками депутатки від ПР Ірини Горіної, перенесли на 23 жовтня.

Як зазначив адвокат "свободівців" Ярослава Лисенка, Сергія Бойка та Віталія Грузинова, депутат не присутня вже на шостому засіданні у справі, яку сама ж й ініціювала.

Підсудним також інкримінують побиття Дмитра Лобатюка, який був присутній на мітингу "Вставай, Україно!" 18 травня. Він також до суду не з'явився хоча головуючий у справі повідомив, що постраждалих та свідків неодноразово викликали.

Прокурор Віталій Панов наголошує: "Кримінальний-процесуальний закон передбачає відповідальність свідків та потерпілих на неявку у судове засідання. До свідків може бути застосований примусовий привід на потерпілих може бути накладено грошове стягнення".

Адвокат підсудних Іван П'ятак, у свою чергу. звинуватив прокуратуру в бездіяльності:

"На даний час прокуратура нічого цього не зробила. Не застосувала запобіжних заходів, якщо на наступний раз не з’являться, від нашого боку будуть відповідні клопотання про забезпечення явки осіб на судовий процес".

Як відомо, фігурантів справи, відкритої у зв'язку з закиданням сніжками депутатки від ПР Ірини Горіної звинувачують у "насильстві щодо державних діячів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування