Янукович каже, що до саміту з ЄС у нього все готове: Залишились штрихи

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:36

Україна завершує підготовку до Вільнюського саміту "Східного партнерства", заявляє президент Віктор Янукович.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом, повідомляє прес-служба президента.

Янукович зазначив, що у 2010 році Україна почала активний процес модернізації та європейської інтеграції.

"2013 рік став визначальним роком. Ми фактично ідемо до завершення підготовки до Саміту. Залишились штрихи", - сказав президент.

За словами Януковича, укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відповідає інтересам як України, так і ЄС.

"Переконаний, що укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам, передусім із точки зору подальшої модернізації України на основі європейських цінностей та стандартів", - сказав він.

За словами Януковича, Україна відчує практичні переваги взаємодії з Європейським Союзом незабаром після підписання угоди про зону вільної торгівлі, яка є складовою Угоди про асоціацію.

"Ми очікуємо, зокрема, запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, що дозволить як українцям, так і європейцям уже незабаром відчути практичні переваги взаємодії між Україною та ЄС у новому форматі", - зазначив він.

Янукович наголосив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" є ключовим завданням України.

За його словами, Україна налаштована розпочати імплементацію окремих положень Угоди про асоціацію вже після її підписання.

У свою чергу, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес зазначив, що договір про зону вільної торгівлі з ЄС надасть Україні вихід на величезний, стабільний ринок із 500 мільйонами споживачів.

"До цього ж договір припав би на час, коли поновлюється підйом економіки ЄС. Європейський Союз є важливим торговим партнером для України вже зараз", - сказав Тоомас Хендрік Ільвес.

"Широкий консенсус партій та політиків України щодо інтеграції до ЄС додає сили вашим сподіванням та почуття впевненості Європі, що український вибір свого майбутнього є продуманим, найкращим шляхом для вашої держави та народу", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...