У Москві поліція затримує націоналістів, щоб не було нових погромів

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:58

На станції метро "Празька" в Москві почалися затримання націоналістів.

Біля метро стоять 20 поліцейський ЗІЛів з представниками ОМОНу.

За словами кореспондента "Дождя" , поліція проводить перевірку документів і затримання всіх підозрілих людей. Наприклад, чоловіків у спортивних костюмах відправляє до омонівського автобуса.

У першого затриманого на акції виявили при собі кастет, повідомляє РИА Новости.

У вівторок мала пройти несанкціонована акція націоналістів під назвою "Наша відповідь Курбан-байраму".

Збір націоналістів біля станції метро був призначений на 19:00 через соціальні мережі. Учасники акції планували влаштувати ходу по району "Бірюльово Западная". Напередодні акції були закриті торгові центри "Празький град" і "Празький пасаж", які знаходяться поруч зі станцією.

Акція протесту була організована після вбивства в ніч на 10 жовтня в Бірюльово Єгора Щербакова, в якому підозрюють уродженця Азербайджану Орхана Зейналова, і приурочена до святкування мусульманами Курбан-байраму.

Резонансне вбивство в Бірюльове стало приводом до кількох акцій в московському районі. Наймасовіша з них, яка пройшла 13 жовтня, вилилася в безлади і погроми, від яких постраждав місцевий торговий центр і овочева база. У результаті зіткнень з поліцією тоді постраждало 23 людини.

15 жовтня також стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві Щербакова Орхана Зейналова в Московській області. Зейналов, як повідомляється, найближчим часом буде допитаний, після чого слідчі органи мають намір клопотати про його арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування