Міліція прикрила популярний файлообмінник

Середа, 16 жовтня 2013, 11:17

Сайт популярного файлообмінника fs.to недоступний для користувачів з обіду 15 жовтня.

За інформацією видання "Капітал", співробітники Міністерства внутрішніх справ вилучили сервери файлообміннника.

Всього, за даними джерела, в Україні було 48 серверів, на яких зберігалося понад 50 тисяч годин відео та аудіофайлів.

 

Сервери були вилучені внаслідок скарги Української антипіратської асоціації, що представляє інтереси компаній-правовласників із Європи і США.

За даними "Watcher", інші джерела повідомляють, що вилучили не сервери fs.to, а кешувальні сервери, які було розміщено на Gigatrans.ua. Сам же сервіс, за певними даними, хоститься не в Україні, а в Амазоні:

 

Якщо дійсно мова йде про кеш-сервери, то інформація, що містилась на FS.TO, скоріш за все, не втрачена, зазначає видання.

На початку вересня популярний український ресурс fs.ua змінив власника. Компанія "Вебкейс", що створила його, продала сайт іноземним інвесторам, які перевели його на новий домен fs.to і новий хостинг. Тоді ж говорили про те, що всі сервери буде виведено за межі України. Чи встигли це зробити нові власники за місяць – невідомо.

Як відомо, у січні минулого року міліція призупиняла діяльність популярного ресурсу Ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності. Протягом кількох днів домен ресурсу був заблокований.

Закриття сайту Ex.ua та вилучення його серверів призвело до акції протесту в інтернеті, коли за допомогою DDoS-атак були заблоковані сайти органів влади, включно з сайтами президента, Кабінету міністрів та МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News