Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція створить спільний центр для контролю за виборами

Середа, 16 жовтня 2013, 13:57

Три опозиційні сили створять спільний координаційний центр для контролю за виборами у п'яти "проблемних" округах.

Про це повідомив голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час прес-конференції у середу за підсумками з’їзду партії, інформує прес-служба політсили.

"Хотів би чітко зазначити, що ми є дуже послідовні. Три політичні сили - "Батьківщина", УДАР і "Свобода" - 16 травня підписали спільну заяву про підтримку саме тих кандидатів, які балотувались на спірних округах в 2012 році", - наголосив Яценюк.

За його словами, це підтвердило сьогоднішнє рішення з’їзду.

Він зазначив, що пропозицію створити координаційний центр направив лідер партії УДАР Віталій Кличко, "незважаючи на те, що УДАР не бере участь у відповідній парламентській кампанії".

"І це добре, тому що нам необхідні члени комісії, нам необхідний контроль за підрахунком голосів, - зазначив Яценюк.

Він висловив упевненість, що "цей координаційний центр не дасть можливості владі сфальшувати вибори, як вони це зробили в 2012 році".

Опозиція також вимагає від президента та уряду проведення чесних і прозорих виборів.

Він також звернувся до західних партнерів, "щоб місії спостерігачів прибули до України і провели серйозний моніторинг і спостереження за виборами в п’яти округах".

Яценюк наголосив, що боротьба на цих виборах "буде дуже непроста, тому що провладними кандидатами вкинутий великий ресурс":

"Знову будуть так звані незалежні кандидати, які потім приєднаються в голосуванні до Партії регіонів".

"Тому кожен, хто виступає проти єдиних кандидатів опозиції, які затверджені і підтримані трьома опозиційними силами, працює на Партію регіонів. Інших кандидатів від опозиції на цих округах немає", - наголосив голова політради "Батьківщини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...