Коморовський закликає Європу зрозуміти, наскільки важлива Україна

Середа, 16 жовтня 2013, 15:54

Європа має зрозуміти, наскільки у політичній перспективі важливим для неї є підписання асоціації з Україною.

Про це заявив у Варшаві президент Польщі Броніслав Коморовський, повідомляє його прес-служба.

Польща взялась реалізовувати проект "Східного партнерства" і через проблеми у Грузії та Молдові особливу увагу приділяє співпраці з Україною.

На переконання Коморовського, ЄС має дати "привабливу формулу" для співпраці з країнами з поза свої меж, як, наприклад, перспективна формула асоціації.

"Сьогодні Польща, зокрема, прагне реалізувати сміливий план висловлений у формулі "Східного партнерства", - сказав президент.

Коморовський підкреслив, що Угода про асоціацію з Україною і початок того ж процесу з іншими країнами може стати великим спільним успіхом.

"Це важливий час дії в інтересах України, який полягає у заохоченні України до максимального зусилля, щоб виконати умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію", - сказав польський президент.

У той же час, за словами Коморовського, час до вільнюського саміту є важливим і для визначення самої Європи, яка має побачити стратегічну важливість асоціації з Україною.

"Це також абсолютно необхідний час для впливу на усі держави європейські, аби вони заохотити їх думати у категоріях політичної стратегії", - вважає Коморовський.

Він переконаний, що питання подальшої інтеграції – це питання безпеки і розвитку, і тому слід думати про об'єднання всіх народів регіону і країн "Східного партнерства".

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і подолання вибіркового правосуддя є одніє з умов ЄС для підписання цієї угоди.

Для цього 15 жовтня Європарламент продовжив на місяць мандат місії Кокса-Квасневського, яка має вирішити це питання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування