Опозиційного кандидата намагаються не допустити до виборів

Четвер, 17 жовтня 2013, 15:56

Висунутий кандидатом у депутати від партії ВО " Батьківщина" на повторних виборах в окрузі № 132 Аркадій Корнацький заявляє про те, що до суду був поданий позов з вимогою позбавити його громадянства.

Про це "Українським новинам" повідомив прес-секретар Корнацького.

"З перших днів виборчої кампанії влада через своїх технічних кандидатів почала атаку на представників опозиції. І вже сьогодні в Київському адміністративному суді буде перша спроба не допустити мене до виборчої кампанії", - наводить прес-секретар слова Корнацького.

Кандидат від опозиції вважає, що це "чергова брудна кампанія проти нього, яка триває ще з минулих виборів".

За словами прес-секретаря, суть позову в тому, що Корнацький нібито має подвійне громадянство - українське і російське, і в зв'язку з цим, на думку позивача, він не може брати участь у виборах депутатів Ради і має бути позбавлений громадянства України.

Корнацький, у свою чергу, наполягає, що є лише громадянином України.

Прес-секретар Корнацького надав копію довідки Генерального консульства РФ в Одесі, в якій сказано, що Корнацький вийшов з громадянства Росії у вересні 2005 року.

16 жовтня "Батьківщина" висунула кандидатом у депутати на повторних виборах в одномандатному виборчому окрузі № 132 (Миколаївська область) Аркадія Корнацького.

Корнацький був висунутий "Батьківщиною" в даному окрузі на виборах у 2012 році і, на думку опозиції, здобув перемогу над провладним кандидатом.

У червні він заявляв про підготовку замаху на нього в тому випадку, якщо він вирішить балотуватися в депутати на повторних виборах в окрузі № 132.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування