Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-глава МЗС Польщі каже, що від Януковича ще можна чекати сюрпризів

Четвер, 17 жовтня 2013, 17:52

Президент Віктор Янукович обрав європейський вектор руху, виходячи з інтересів свого кола, але до вільнюського саміту може статися "поворот" під тиском Росії.

Про це заявив екс-глава польського МЗС Адам Ротфельд в інтерв'ю РАР.

Він важає, що поворот на Європу, був рішенням Януковича і його оточення, яке збіглося і бажаннями опозиції і народу.

"Президент (України Віктор) Януковичем і його оточенням маніфестують виразне бажання, щоб дійшло до того переломного акту. Проте, адміністрація Януковича не дає усіх гарантій", - каже екс-глава МЗС.

"Її проєвропейський поворот продиктований її власними інтересами… Інтерес групи Януковича акурат збігся з інтересами народними. В Україні у тій справі президент має підтримку частини опозиції", - додає він.

Але Ротфельд також нагадує про позицію проросійської Компартії та активізацію діяльності екс-керівника адміністрації Кучми Віктора Медведчука.

"Не виключено, що перед Вільнюсом ще можуть відбутися різні повороти, і президент Янукович, який не був представником європейського вибору, але навернувся на нього, коли побачив у тім інтерес, під натиском зовнішніх сил може в останню хвилину різко змінити думку", - попереджає екс-міністр.

За його словами, у Росії є дуже багато явних і прихованих важелів впливу на українських політиків. Зокрема, він нагадує, що скоро прийде зима і Росія знову може використати "газовий аргумент", як те робила уже неодноразово.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...