Медведчук і Ко схилятимуть Україну до Митного союзу співами молодих українських гуртів?

Неділя, 20 жовтня 2013, 13:43

В Україні за підтримки громадського руху "Український вибір" стартував масштабний концертний тур "Ми єдині".

Як повідомляється на сайті руху, тур, присвячений 70-річчю визволення України від фашистських загарбників, пройде з 19 жовтня до 9 листопада у великих містах України.

Акція стартувала у Севастополі, де о 16:00 провели прес -конференцію, присвячену початку туру, а о 18:00 на площі Нахімова відбувся перший концерт.

Далі тур рухатиметься через Херсон, Одесу, Черкаси, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Донецьк.

Як зазначено у  повідомленні "Українського вибору" , на концерт 4 листопада у Харкові буде присутній сам лідер руху Віктор Медведчук, після чого концерти також заплановані у Кіровограді та Києві, де відбудеться заключний гала-концерт.

"Ідея туру "Ми єдині" - збереження історичної пам'яті та правди, розвиток у молодих людей почуття патріотизму та любові до батьківщини, реалізованих за принципом народної дипломатії", - зазначенко у анонсі заходів.

У турі анонсована участь гуртів "С.К.А.Й.", "Антитіла" та "Брати Карамазови" (Україна), "Чайф", "Кубанський козачий хор" (Росія), "Пісняри" (Білорусь), "Різні люди" (Україна, Росія), та Еміра Кустуріци з TheNoSmokingOrchestra (Сербія).

Тур "Ми єдіни" ініціювали РПЦ Московського патріархату, проросійська організація "День Крещения Руси" та підтримав рух "Український вибір" Віктора Медведчука.  Основним гаслом туру є ідея "триединого русского народа".

У соцмережах вже прокоментували плани українських співаків взяти участь у турі: "Ідея визволення України від фашистів використана лише для маскування цієї українофобської акції. Якщо гурт СКАЙ візьме участь у цій акції, то це буде для них великою помилкою, і вони втратить значну кількість своїх фанатів. Сподіваюся, що хлопці зі С.К.А.Й просто не розібралися, куди вони вляпалися, і що схаменувшись, вони відмовляться від участі в цій ганебній акції".

Сам лідер гурту Олег Собчук так прокоментував плани гурту: "Хлопці. ви про що теревените? Ви що з глузду з'їхали, які зрадники? В мене дід - ветеран царство йому небесне, купа людей в родині мали відношення до бойових дій в 40-х. Чи з туром чи без нього, нам не по дорозі - я не розділяю ваші демонстративно-політичні лайно-обливальні теревені".

За його словами, коли гурт погоджувався на тур, "ми знали, що люди знайдуть ложку дьогтю все одно". "Практично у кожного хтось загинув, або мав безпосереднє відношення до бойових дій у другій світовій, і моя родина не виключення. Минуле не зміниш, а майбутнє в наших руках".

"Ми проти війни, і за мир у всьому світі. Незалежно від національності і віросповідання. Нам байдуже, що про нас подумають політично і морально заангажовані представники агресивно налаштованих українськиї і т.і. об'єднань", - додав музикант.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...