Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві черговий "народний схід" проти мігрантів завершився арештами

Неділя, 20 жовтня 2013, 20:27

В результаті націоналістичного "сходу" у московському районі Хімки, де планувався рейд місцями перебування нелегальних мігрантів, ОМОН затримав кілька десятків активістів.

Як передає "Дождь", спочатку були затримані троє активістів, які викликали підозру поліцейських.

За словами представника столичного главку МВС, в руках у затриманих була карта, на якій особливими позначками були відзначені кілька квартир в довколишніх районах. Після перевірки молодиків відпустили.

Пізніше очевидці повідомили про "нової порції затриманих на метро "Тульській".

"Всього затримано близько 30 осіб. Сама площа практично порожня, молодь відловлюють на виході з метро", - зазначають очевидці.

Як заявив лідер руху "Русские" Дмитро Дьомушкін, такі рейди, як в Хімках, націоналісти проводять вже більше року і з подіями у Бірюльово вони не пов'язані.

За його словами, виявивши мігрантів, затримані активісти "збиралися обмежитися написанням типових скарг у поліцію і Федеральну міграційну службу".

"Сьогодні превентивно їх поліція затримала на виході з метро, близько 40 людей, проводила їх у парк, оточила, підігнали три автобуси з ОМОНом. Після бесіди чотирьох організаторів відвезли в 2-ій Хімкинський відділ, а одну людину відвезли для дачі пояснень в Слідчий комітет", - зазначив Дьомушкін.

Водночас інший націоналіст Олександр Бєлов відзначив, що подібні рейди проводитимуться, незважаючи ані на затримання, ані на загрозу заборони "Російського маршу".

Раніше глава МВС Росії Володимир Колокольцев заявив, що ні про яке "співробітництво" з націоналістами і спільних рейдах для виявлення нелегальних мігрантів мови не йде.

"З приводу закликів до наших співробітників проводити якісь спільні заходи з організаторами та активістами цих заворушень ... з ними і провокаторами ми маємо працювати в рамках кримінальних справ. Вони мають працювати зі слідством і давати свідчення. Ні про які домовленості, ні про які переговори із злочинцями мови взагалі не може йтися", - заявив Колокольцев. 

Як відомо, у районі Бірюльово Західне у Москві після вбивства місцевого жителя 13 жовтня відбулися заворушення та погроми. Керівництво московської поліції заявляло, що має намір проводити операції з боротьби з нелегальною міграцією під кодовою назвою "Сигнал" щоп'ятниці.  Після проведених рейдів поліція затримала близько 1200 мігрантів. 

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що для подолання нелегальної міграціі треба запровадити якусь оплату для в'їзду до Росії, "якийсь бонус, рівнозначний всім платежам страхових внесків. Плюс коефіцієнт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...