Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко розповів, як МС буде захищатися від європейської України

Понеділок, 21 жовтня 2013, 15:09

Митний союз при необхідності може ввести підвищені митні збори для захисту свого ринку в разі відкриття українського кордону для європейських товарів.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив у понеділок на зустрічі з керівниками ЗМІ країн СНД, передає БЕЛТА.

Одне з питань стосується того, як Білорусь буде захищатися від товарної інтервенції в тому випадку, якщо Україна, як і декларує, відкриє кордон для європейських товарів, підписавши відповідну угоду з ЄС на Віленському саміті.

"Ми аналізували, який збиток нашим інтересам це може завдати. Я не думаю, що це завдасть нам більший збиток, ніж Російській Федерації", - сказав Лукашенко.

"Ми, звичайно ж, будемо захищатися, якщо будемо це бачити, разом, Митним союзом, класичним чином. У нас є єдине правило. Ми введемо підвищені мита на ті чи інші товари, якщо в цьому буде необхідність", - зазначив він.

Разом з тим Лукашенко підкреслив, що не потрібно політизувати це питання: "Я не прихильник політизації даної теми. Зараз це питання тиші і кабінетної роботи".

"Публічну роботу можна на цьому закінчити. Кожен знає, яка позиція України щодо вступу в ЄС, що втрачаємо, що не втрачаємо. Треба зараз спокійно сісти, охолонути і визначитися, як будемо далі діяти", - сказав Лукашенко.

Він також підкреслив, що нерозв'язних проблем немає.

"Для нас це просте завдання - захиститися, якщо раптом. Хоча практично всі ми в Митному союзі сьогодні - у СОТ, там де і Україна", - уточнив президент Білорусі і підкреслив, що весь цей комплекс питань потрібно спокійно оцінити і прийняти відповідне рішення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...