Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій виношують ще один спосіб не пустити Тимошенко в політику

Середа, 23 жовтня 2013, 14:01

Однією із ключових ініціатив Банкової в рамках справи Тимошенко буде реалізація можливості заочного засудження обвинувачуваних.

Про це повідомляють джерела "Української правди" у статті "Юлія Тимошенко: гра нервів і конкуренція блефів".

Це найбільш спірний пункт вимог Віктора Януковича, який адміністрація президента намагається не афішувати.

Реклама:

Джерела стверджують, що саме цей пункт вимог адміністрації президента став причиною відмови декількох позафракційних депутатів вносити відповідний законопроект на розгляд Верховної ради.

Суть в тому, що оскільки відстрочка або переривання строку теоретично може дозволити Тимошенко відмовитися від повернення в Україну, юристи Банкової пропонують увести в українське законодавство норму про притягнення до відповідальності в заочному порядку.

Тобто, без присутності самого обвинувачуваного.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією джерел, ця норма може бути внесена як поправка до законопроекту Сергія Міщенка вже на етапі голосування.

Якщо це вдасться, у Банкової з'явиться можливість обмеження політичної діяльності Юлії Тимошенко.

Один із планів, який виношує штаб екс-прем'єра, припускає повернення Юлії Тимошенко в Україну з рішенням Європейського суду із прав людини по вироку по газових контрактах. Теоретично це дозволить їй вимагати поновлення її в політичних правах.

Але якщо до того моменту українське законодавство буде містити норму про заочний осуд, суд може ухвалити рішення щодо будь-якої іншої кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.

За інформацією джерел, на сьогоднішній день детальний план звільнення Юлії Тимошенко розробляється двома людьми – главою РНБО Андрієм Клюєвим і радником президента Андрієм Портновим.

Клюєв відповідає за політичну складову вирішення питання й узгодження позицій Віктора Януковича із представниками Євросоюзу.

Андрій Портнов, відповідно, розробляє юридичну стратегію вирішення питання, яка з однієї сторони була б прийнятна для європейців, а з іншого – давала б максимально ефективні важелі впливу на долю Юлії Тимошенко при будь-якому розвитку ситуації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...