Азаров і Кº підтримали законопроект Королевської про квоти для жінок

Середа, 23 жовтня 2013, 16:40

Кабінет Міністрів підтримав розроблений Мінсоцполітики законопроект щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. 

Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська одразу після засідання, повідомляє прес-служба уряду.

За її словами, законопроект розроблено на виконання Держпрограми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

"Мета законопроекту - подолання низки гендерних проблем. Серед них: низький рівень представництва жінок на керівних посадах в органах виконавчої та законодавчої влади, розрив в оплаті праці українських жінок і чоловіків та низький рівень економічної активності жінок та їх представництва у керівництві бізнес-структур", - сказала Королевська.

За словами міністра, законопроектом передбачається запровадження 30% гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до парламенту та місцевих рад.

Наразі у складі Верховної Ради лише 9,4% жінок-депутатів.

"На відміну від більшості інших законопроектів наш документ комплексний та має на меті забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків навіть у сфері бізнесу та працевлаштування шляхом підтримки менш представленої статі", - зазначила Королевська.

"Тобто при призначенні на посаду за умови однакової кваліфікації кандидатів віддавати перевагу будуть менш представленій статі. Таким чином ми будемо сприяти розвитку професійного потенціалу представників найменш представленої статі у різних сферах трудових відносин з метою їх просування по роботі", - сказала міністр.

Відповідно до даних Держстату України станом на вересень 2013 року в Україні налічується 24,4 мільйона жінок та 20,9 мільйонів чоловіків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування