Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розробники держреєстрів підозрюють, що Лукаш "умисно бреше"

Середа, 23 жовтня 2013, 17:10

Розробники держреєстрів звинуватили міністра юстиції Олену Лукаш у розповсюдженні неправдивої інформації.

Про це йдеться у листі міністру в.о. директора фірми-розробника "Арт-мастер", який є у розпорядженні "Української правди".

 

За словами пана Ковальського, розробники програмного забезпечення (ПЗ) для держреєстрів отримали від держави не 400 мільйонів доларів, як заявляла міністр Лукаш, а "майже у 5 разів менше".

"І це при тому, що держава не витратила жодної копійки на розробку та придбання програмного забезпечення, яке упродовж 13 років забезпечувало роботу Єдиних та Державних Реєстрів", - йдеться у листі.

За словами розробників, інформація про те, що держава щороку повинна була платити 10 мільйонів гривень за користування реєстрами.

Вони повідомляють, що держава сплачувала 3,5 мільйони гривень щомісяця за користування не реєстрами а ПЗ, але ця сума "є надзвичайно малою у порівнянні з мільярдами гривень, які б заплатила держава у випадку придбання та забезпечення підтримки" цього ПЗ.

Розробники твердять, що придбання і підтримка ПЗ за час роботи реєстрів обійшлась би Україні у 6 мільярдів гривень, що в рази дорожче, ніж коштувала його оренда.

Неправдивою, йдеться у листі, є й інформація про те, що розробники відійшли від технічного завдання, адже, як твердиться, такого завдання не було.

Дивним і неправдивим розробника видалось і твердження Лукаш про те, що вони несанкціоновано втрутились у роботу держреєстрів, щоб "приховати розкрадання коштів".

Вони переконують, що у Мінюсту закінчилась ліцензія на користування ПЗ і саме тому робота реєстрів була зупинена.

При тому, йдеться у листі, зупинення роботи комп'ютерів не може приховати "розкрадання", інформація про яке зберігається у банку.

Так само розробники переконують, що Лукаш володіє недостовірною інформацією про алгоритм роботи реєстрів та начебто копіювання інформації з реєстрів на "невстановлені сервери", адже адміністрація Інформцентру Мінюсту сама затверджувала їх розміщення на своїй території.

Розробники вимагають від Лукаш спростувати усю "неправдиву" інформацію "у той же спосіб, в який вона була поширена".

Як відомо, міністр юстиції Олена Лукаш повідомила, що 14 жовтня було накладено арешт на рахунки розробників клієнтського доступу до реєстрів Мін'юсту "Арт- майстер" і "3-Т" через підозри у втручанні в їхню роботу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування