Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція пропонує Януковичу і ЄС сісти за стіл

Четвер, 24 жовтня 2013, 08:23

Опозиція пропонує провести тристоронні переговори щодо питання звільнення Юлії Тимошенко у форматі ЄС – опозиція – президент/

Про це в ефірі 5 каналу заявив лідер фаркції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає прес-служба Батьківщини.

"Ми оголошуємо тристоронні перемовини: ЄС, опозиція і Юлія Тимошенко, та Віктор Янукович. Тільки це має бути не цинічна гра "хто винен", а робота на результат, яка передбачає звільнення Юлії Тимошенко і підписання Угоди з ЄС", - заявив він.

"Якщо він дійсно хоче звільнити Юлію Тимошенко, ми можемо прийняти будь-яке рішення у форматі тристоронніх політичних консультацій: Януковича, місії Кокса і Кваснєвського та опозиції", - сказав він.

"Якщо ми знаходимо цей компроміс, ми вирішуємо це за 24 години", - наголосив Яценюк.

На думку Яценюка, відсутність політичної волі звільнити Юлію Тимошенко може бути спричинена тим, що Янукович насправді і досі не визначився з геополітичним вибором.

"Президент Янукович думає: ось ми підпишемо Угоду з ЄС - це ж треба проводити чесні вибори, а на чесних виборах, йому (президенту Януковичу. – ред.), м'яко кажучи, складно виграти. Не можна красти, з корупцією треба боротись. А це зовсім не відповідає принципам і цілям наших політичних опонентів", - сказав він.

"Треба жити по європейських стандартах, які ніяким чином не підходять тій політичній і економічній монополії, яка є в Україні", - підкреслив він.

"Якщо Віктор Янукович дійсно хоче інтеграції до ЄС, то зобов’язаний звільнити Юлію Тимошенко і у Вільнюсі підписати Угоду. Тоді виграє країна і кожен українець", - наголосив Арсеній Яценюк.

Він висловив упевненість, що Юлія Тимошенко буде на свободі, "яка відкриває шлях до підписання Угоди з Європейським союзом": "Ми йдемо цим шляхом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...