Доній каже, що "Свобода" підіграє владі

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:48

Позафракційний депутат Олесь Доній вважає, що "Свобода" в парламенті дискредитує український рух.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "ЛІГАБізнесІнформ".

На думку депутата, "влада зацікавлена ​​у поширенні агресії в політиці" , а "свободівці" активно "допомагають" владі в розігруванні схеми "фашизм-антифашизм".

Доній також пояснив, що змінив прописку в парламентському комітеті через розбіжності з представниками цієї політичної сили:

"Не можу працювати в одному комітеті з Фаріон - тому переїхав" , - каже депутат.

Також, на думку Донія, "владі найвигідніше допустити Тягнибока у другий тур президентських виборів, тому що згідно соціології тоді Янукович гарантовано перемагає".

Сам депутат вважає, що на виборах- 2015 опозиція повинна висунути єдиного кандидата вже перед першим туром.

На думку Донія, "Кличко - найбільш рейтинговий опонент Януковича".

У свою чергу, на довиборах у скандальному київському 223- му окрузі він підтримує Юрія Гримчака.

"Я не думаю, що Левченко більший опозиціонер, ніж Гримчак - людина, яку я давно знаю, який не став "тушкою", коли ними стали дві третини Народної самооборони в Раді. Якби абстрактно вибирати між свободівцем і Гримчаком, я б проголосував за другого. Проте, нічого поганого про Левченка сказати не можу", - сказав Доній.

У той же час шанси Гримчака Доній оцінює скептично:

"Йти проти партійних брендів - це тепер непросто... Та ось і Яценюк знову споров знову якусь чорнушну сентенцію типу що "кожен, хто виступає проти єдиних кандидатів опозиції, які затверджені і підтримані трьома опозиційними силами, працює на Партію регіонів", - сказав Доній.

Депутат пропонує провести зустріч між Гримчаком і Левченком, щоб кандидати домовилися між собою.

За його словами, аналогічна 223- му округу ситуація може виникнути і на президентських виборах.

"Якщо не буде єдиного кандидата в першому турі, а його вже, швидше за все, не буде, то варто серйозно задуматися над тим, щоб висунути свого позафракційного опозиційного кандидата. Скільки можна загравати з тими, хто в майбутньому може вважати тебе ворогом?", - вважає Доній.

Раніше соратник Гримчака по партії "Народна самооборона " Юрій Луценко засудив його рішення взяти участь в повторних виборах в окрузі № 223 у Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування