Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Держдепу США: Тимошенко має брати участь у виборах

Четвер, 24 жовтня 2013, 19:06

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко повинна мати право брати участь у майбутніх президентських виборах України в 2015 році.

Про це заявив заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Мелія, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про участь Тимошенко в президентських виборах, він зазначив: "Ми не бачимо причин, за якими б її політичні права були б якимось чином обмежені".

"Не повинно бути ніяких перешкод для того, щоб вона була виборцем або кандидатом в будь-яких майбутніх українських виборах", - сказав представник Держдепу США.

"Позиція США полягає в тому, що ми підтримуємо досягнення Україною згоди з ЄС з приводу підписання Угоди про асоціацію, оскільки вважаємо, що це буде добре для України, для Європи і для всього регіону. І ми сподіваємося, що Україна та ЄС знайдуть спосіб вирішення цієї проблеми до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі", - сказав Мелія.

Він зазначив, що ЄС створив спеціальну місію спостерігачів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, яка намагається допомогти у вирішенні цієї проблеми.

"Ми підтримуємо цю місію і ми підтримаємо те рішення, яке буде досягнуто в згоді з українською стороною", - підкреслив представник Держдепу.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи влаштує американську сторону варіант повернення Тимошенко до відбування вироку після лікування в Німеччині, Мелія сказав: "Ми б хотіли побачити, що пані Тимошенко звільнять - для надання їй медичної допомоги або якимось іншим способом, що буде прийнятно для українського політикуму".

"Ми завжди говорили, що це політично мотивоване переслідування і що екс-прем'єр не повинна знаходитися у в'язниці", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування