Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін пояснив, що не хоче "збірки викруткою" і м'яса із України

Четвер, 24 жовтня 2013, 22:23

Росія не хоче щоб на її ринок надходила "збірка викруткою" українцями євротоварів, після підписання асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту ЄврАзЕС у Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Україна має намір запровадити у себе технічні регламенти ЄС, "а це означає, що багато товарів, вироблені на Україні, повинні підкорятися технологічним нормам Євросоюзу".

"Це дуже хороші норми, але для того, щоб по них випускати товари, потрібна модернізація економіки. Це вимагає великих інвестицій. За нашими експертними оцінками, це десь в районі сотні мільярдів євро. Є ці джерела?" - зауважив президент РФ.

У зв'язку з цим він звернув увагу на те, що "Україна не приєднується повномасштабно до ЄС і тому ніяких особливих кредитів і пільг (для неї) не передбачено".

"На нашу думку, це може призвести до витіснення власне українських товарів, насамперед на ринку Митного союзу", - підкреслив Путін.

За його словами, країни МС звернули увагу ще на одну проблему: так звана "збірка викруткою" відповідно до договору про асоціацію України та ЄС визнається товаром українського виробництва.

"Це що таке? Це "викрутка" називається. Це "збірка викруткою", а ми не хочемо мати збірку на своїй території в масовому масштабі", - сказав Путін.

Він також додав, що Україна погоджується лібералізувати сільськогосподарський ринок.

"І в сфері тваринництва, що стосується живої худоби та м'ясопродукції, це стосується і рослинництва... Це всі предмети дуже складних предметних переговорів. Ми не є учасниками переговорів і не можемо і ось так от в явочному порядку все це прийняти на свій рахунок і перенести на російський грунт", - сказав Путін.

Тому, за його словами, сторони домовилися провести консультації відповідно до правил, викладених у договорі про зону вільної торгівлі СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування