Рибак упевнений, що до саміту у Вільнюсі виборчий закон змінять

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:31

Парламент прийме законопроект про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" до проведення 28-29 листопада саміту "Східного партнерства".

Таку думку висловив глава Верховної Ради Володимир Рибак в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Зміни (до виборчого законодавства) будуть внесені у жовтні-листопаді, до підписання угоди (про асоціацію з Європейським Союзом)", - заявив спікер.

Рибак зазначив, що ці зміни торкнуться процедури підрахунку і визначення результатів голосування на виборах.

Спікер також підкреслив, що ці зміни повинні виключити ситуацію, коли Центральна виборча комісія не може встановити результати голосування на виборчій дільниці.

ЦВК сподівається, що Рада прийме законопроект №3396, яким вносяться зміни до закону "Про вибори народних депутатів України" після завершення виборчої кампанії з повторних виборів депутатів Ради в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223.

Голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов, депутати від цієї фракції Володимир Олійник і Володимир Макеєнко пропонують парламенту створити тимчасову спеціальну комісію з підготовки змін виборчого законодавства.

Європейська комісія "За демократію через право" ("Венеціанська комісія" ) констатує неповне виконання Україною рекомендацій для прийняття виборчого законодавства.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування