Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат не розуміє, чому Мельник - у розшуку, якщо ГПУ знає його адресу

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:53

Біглий екс-ректор Петро Мельник вчить у США англійську мову і повертатися в Україну не планує.

Про це "Вестям" повідав його адвокат Руслан Місюна.

"Мені незрозуміло, чому Мельник - у розшуку, якщо прокуратурі відома його адреса. А те, що справу через його розшук призупинили, я дізнався з інтернету", - каже він.

За словами адвоката, екс-ректор не має наміру виходити на допит в режимі відео-конференції з українського посольства.

"Мій клієнт зараз не хоче ні з ким спілкуватися, коли буде така необхідність, він сам вийде на зв'язок", - відрізав адвокат.

Другий адвокат втікача, Олексій Назаренко вважає невинними міліціонерів, яких судять зараз за те, що вони не помітили зникнення ректора.

"Якби мій клієнт був зараз в Україні, я йому радив би прийти до цього суду і сказати, що вони невинні, - каже Назаренко. - Міліція зобов'язана реагувати, коли браслет подає тривалий сигнал, а не один-два гудки. У випадку з моїм клієнтом тривалого сигналу не було, тому міліція тут відпрацювала, як слід".

Тим часом в Ірпені родичі біглого ректора пішли в підпілля.

"Сестра Мельника Олена відразу ж після його затримання склала з себе повноваження голови земельної комісії Ірпінської міськради і займається зараз своїми проблемними будівельними об'єктами", - розповів Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міськради.

За словами депутата Мельничука, не з'являється в міськраді і племінниця Мельника Тетяна Мацелик, яка очолює комісію з регламенту, депутатської етики, дотримання законності, правопорядку та ЗМІ.

Раніше в Генпрокуратурі висловлювали сподівання, що США або видадуть Україні Мельника, або вишлють за межі країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...