Україна ризикує, відкладаючи питання Тимошенко до останнього – Сікорські

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 11:46

Україна відклала питання вирішення "проблеми Тимошенко" на останню хвилину перед самітом у Вільнюсі.

Про це в інтерв'ю "Польському радіо" розповів глава МЗС Польщі Радослав Сікорскі.

На його думку, вирішення питання Тимошенко в Україні залежить від волі однієї людини.

"Це залежить тільки від однієї людини. Ми старалися з міністром (закордонних справ Швеції – ред.) Більдтом донести українській стороні, що на останніх метрах того марафону потрібно виконати усі умови. Я маю надію, що Україна зможе", - сказав міністр.

Він переконаний, що їхній візит із Більдтом матиме позитивний результат, і президент Янукович зможе знайти вирішення питання вибіркового правосуддя.

"Це складна справа. Для Європи, для нього (Януковича – ред.) політично, для України. І Україна залишила її на останню хвилину", - сказав Сікорскі.

"І те, чого ми боїмося, що може не оцінити, як укладений ЄС. Про це сказала сьогодні і Рада Європи. Але у тих останніх днях муситимуть одноголосно погодитись тридцять учасників: 28 членів ЄС, Єврокомісія і Європарламент. А це, попросту, займає трохи часу", - застеріг він.

На його думку, Польща має ресурс для переконання України, бо ж "Східне партнерство було проектом польсько-шведським. Без польскої дипломатії, без того, що Дональд Туск переконав цілу Раду Європи прийняти ту программу, ми б не мали саміту у Вільнюсі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування