У неділю Грузія "скине" Саакашвілі

Субота, 26 жовтня 2013, 12:45

Грузія у неділю обиратиме нового президента.

Вибори покладуть кінець добі Михайло Саакашвілі: після двох мандатів поспіль на посаді президента він не може брати участі у нинішньому волевиявленні, повідомляє euronews.

Як відомо, Саакашвілі прийшов до влади 2003 року внаслідок Трояндової революції, що змусила піти у відставку Едуарда Шеварднадзе.

Фаворитом нинішньої виборчої кампанії, згідно з даними соцопитувань, є Георгій Маргвелашвілі - кандидат від керівної партії "Грузинська мрія", лідером якої є чинний прем‘єр Бідзіна Іванішвілі.

Кандидат наук з філософії й міністр освіти в уряді Іванішвілі, Маргвелашвілі обіцяє продовжити курс в НАТО та ЄС.

Разом з тим участь у виборах бере й Ніно Бурджанадзе – колишній спікер грузинського парламенту, лідер партії "Демократичний рух – Єдина Грузія".

Її участь може сплутати карти Маргвелашвілі і спричинити другий тур, оскільки 20% виборців напередодні виборів заявляли, що досі не визначились з кандидатом.

На посаду президента Грузії претендує й інший екс-спікер парламенту, кандидат від партії Саакашвілі Давід Бакрадзе. За даними соцоптувань, він йде другим після Маргвелашвілі. Як і його головний суперник, Бакрадзе теж обіцяє рух у бік зближення з Європою, однак з певних питань він не виключає діалогу із Москвою.

Напередодні "дня тиші" близько 200 осіб зібралися під резиденцією Саакашвілі в Тбілісі на акцію "До побачення, пане президент", щоб висловити подяку за виконану ним роботу на посту глави держави.

Мета акції, за словами учасників - висловити подяку Саакашвілі і показати міжнародному співтовариству, що громадяни Грузії цінують прогрес, якого Грузія досягла в період президентства Саакашвілі, пише "Новости-Грузия".

У той же день співак-репер Бера - син прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі - зібрав своїх фанів на концерт в Тбілісі на підтримку коаліції "Грузинська мрія" і її кандидата на президентських виборах Георгія Маргвелашвілі.

Концерт, що проходив під гаслом "Ми - це Грузія", до пізньої ночі тривав на площі Революції троянд. Розпалені шанувальники репу оваціями зустріли піднялися на сцену на завершення концерту Бідзіна Іванішвілі і Георгій Маргвелашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...