Онищенко в новому статусі продовжив критикувати цукерки Порошенка

Неділя, 27 жовтня 2013, 08:05

Перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила російських фахівців.

Про це заявив колишній керівник Росспоживнагляду, помічник прем'єр-міністра РФ Геннадій Онищенко.

"Проведена перевірка справила гнітюче враження, незважаючи на всі запевнення про те, що у них сучасне виробництво з використанням сучасних технологій, що забезпечують високу якість та безпеку продуктів", - заявив Онищенко, передає "Інтерфакс".

За словами Онищенка, українська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам РФ за показниками допустимого рівня дріжджів і цвілі.

Крім того, основний постачальник сухого молока для продукції Roshen не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених для поставок на російський ринок, "що саме по собі є грубим порушенням", підкреслив Онищенко.

"Звертає на себе увагу неділова і недружня обстановка, яку створили групі російських фахівців, які прибули на прохання України . Незважаючи на це при перевірці не було забезпечено компетентне представництво - експерти не зустрілися ні з керівництвом корпорацій, ні з міністерством аграрної політики та продовольства України", - додав помічник російського прем'єра.

Також Онищенко зазначив, що з боку України лунали припущення про те, що російські інспектори прибули "для якогось промислового шпигунства, хоча склад учасників був повідомлений Україні".

"Це залишає багато питань і не дає однозначного розуміння цілей, які мала Україна, запрошуючи фахівців на підприємства", - заявив Онищенко.

Говорячи про те, чи погодиться російська сторона провести повторну перевірку, Онищенко сказав: " Тільки на підставі принципової зміни позиції щодо забезпечення самого ходу перевірочних заходів, які можуть служити підставою для вирішення цієї непростої і дуже складною системної проблеми".

Як відомо, 23 жовтня 2013 року Геннадій Онищенко був звільнений від обов'язків глави Росспоживнагляду та  призначений помічником Медведєва. Відомство очолила його заступник Ганна Попова.

Саме під керівництвом Онищенка Росспоживнагляд розгортав проти України низку "торгових воєн", забороняючи ввезення до Росії українського м'яса, сиру, молочних продуктів, кондитерських виробів і т.і.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...