Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія - приклад сусідам, як мирно передати владу з рук однієї партії до рук іншої - ОБСЄ

Неділя, 27 жовтня 2013, 13:21

Президентські вибори в Грузії проходять "з дотриманням правил".

Про це заявив спецпредставник Парламентської асамблеї ОБСЄ по Південному Кавказу Жоао Суареш, який відвідав кілька виборчих дільниць у Тбілісі, повідомляє "Інтерфакс".

"Якою б не була політична позиція грузинського народу, Грузія на сьогоднішній день є прикладом демократичної держави для пострадянських країн, а також прикладом того, як влада може мирно перейти з рук однієї партії в руки іншої", - заявив Суареш.

Член Європарламенту Кшиштоф Лісек також позитивно оцінив процес президентських виборів. За його словами, "члени виборчих комісій на місцях добре підготовлені, і голосування проходить у спокійній обстановці".

У свою чергу глава МЗС Грузії Майя Панджікідзе заявляє, що голосування на виборчих дільницях, відкритих за межами країни, проходить активно. Проте за даними МВС Грузії, грузинським громадянам, які проживають в окупованих територіях – Південній Осетії та Абхазії - не дозволяється переходити "умовний кордон" для участі у виборах.

"Ми повідомили про це міжнародним спостерігачам", - зазначила Панджікідзе.

За її словами, в різних країнах зареєстровано приблизно 50 тисяч виборців, відкрилися вже близько 50 виборчих дільниць, не відкриті поки через різницю в часі дільниці у США і Канаді.

Крім того ЦВК Грузії зафіксував кілька процедурних порушень в ході виборів. Зокрема, на дільниці №5 у Тбілісі знаходилися неуповноважені особи, яких члени комісії змусили залишити будівлю. На дільниці №12 троє виборців пред'явили посвідчення особи без підпису уповноваженої особи, відповідно вони не змогли взяти участь у виборах.

При цьому ЦВК спростував інформацію про те, що були якісь складності з печатками на урні на виборчій дільниці №63.

За даними ЦВК, ситуація на дільницях за кордоном спокійна.

Станом на 15:00 активність виборців сягнула 32%, передають "Новости-Грузия". У виборах на цей час взяли участь 1 млн 133 тис 753 виборця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування